"Quiero hablar de un viaje que he estado haciendo, un viaje más allá de todas las fronteras conocidas..." James Cowan: "El sueño del cartógrafo", Península, 1997.

lunes, 15 de octubre de 2007

Les muntanyes de Catalunya

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=21959&p_ex=catalunya%20des%20de%20l


Títol Les muntanyes .Programa Catalunya des de l'aire .Idioma Català .Producció TVC, NEW ELEMENTS, 1999 .Durada 29min. .Àmbit Ciències naturals, Ciències socials .Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències socials, Geografia, Ciències de la naturalesa .Nivell ESO, BT

"Catalunya des de l'aire" mostra, en aquest capítol, imatges de les serralades catalanes: el Pirineus, els Prepirineus, la Serralada Transversal, la Serralada Prelitoral i la Serralada Litoral.

El recorregut comença a l'est dels Pirineus, al cap de Creus, on les muntanyes arriben al mar Mediterrani. Tot anant cap a l'oest es passa pels monestirs medievals de Sant Pere de Rodes i de Sant Quirze de Colera, per la serra de l'Albera, el coll de la Muga, el Comanegra, les estacions d'esquí de Vallter 2000, Núria, la Molina i la Masella, l'estany de Malniu i els cims del Puigpedrós i de la Muga.

L'itinerari continua per Os de Civís; Castellbò; el pas de Collegats; Portainé; la pica d'Estats, amb 3.141 metres; la vall de Cardós; Espot Esquí; l'estany de Sant Maurici; els Encantats; el port de la Bonaigua; la serra de Bandolers; el pla de Beret; el cim del Montardo; les glaceres i la zones lacustres de l'Alta Ribagorça, com ara l'estany de la Llebreta; la vall de Boí i la serra de Sant Gervàs.

Dels Prepirineus es mostren imatges aèries de la serra del Montsec, el congost de Terradets, el Port del Comte, la serra de Busa, la serra de Pinós, la serra de Boixadors, la serra de Queralt, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, el massís del Pedraforca, la zona volcànica de la Garrotxa, amb volcans com el Croscat i el de Santa Margarida, i el cim del Rocacorba, amb el castell i l'església.

A la Serralada Transversal hi ha les Guilleries, i a la Serralada Prelitoral, les Gavarres, la serra del Montnegre, els cingles de Bertí, el Montseny, amb el Matagalls i el turó de l'Home, i la serra de Sant Llorenç del Munt, amb el cim de la Mola.

La Serralada Litoral acompanya la costa, amb muntanyes com la Conreria i la serra de Collserola.

El recorregut també passa per la muntanya de Montserrat, al centre de Catalunya, per la serra de l'Ordal, el massís de Garraf, la serra de Prenafeta, la serra de Miramar, les muntanyes de Prades, la serra de la Mussara, la serra de la Llena, la serra del Montsec i les serres de Cavalls i de Pàndols.

El viatge en helicòpter finalitza a la serra de Cardós, els ports de Beseit, el barranc de la Fou i la serra de Montsià.

edu365.com Xtec TV3 Catalunya

No hay comentarios: